Hruškový koláč s karamelem
Výborný koláč z rychlého tvarohového těsta a hrušek, politý slaďoučkým karamelem.
recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,hruška,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›
Ingredience
Ingredience
citron | 1 | kus | |
cukr krystalový | 200 | gramů | |
hruška | 250 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 2 | čajové lžičky | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 250 | mililitrů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 2 | polévkové lžíce | |
mouka hladká | 150 | gramů | |
mouka polohrubá | 150 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | 1 | polévková lžíce | |
máslo | - | ||
máslo | 100 | gramů | |
tvaroh jemný měkký | 200 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1.
mouka polohrubá 150 gramů • mouka hladká 150 gramů • cukr krystalový 100 gramů • vejce slepičí 1 kus • tvaroh jemný měkký 200 gramů • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů • máslo 100 gramů
Máslo necháme rozpustit a vychladit. Do hlubší mísy nasypeme, vložíme a nalijeme ingredience.
2.
Těsto vyšleháme dohladka.
3.
Rozetřeme ho do koláčové formy nebo na menší plech vymazaný máslem a vysypaný moukou.
6.
Pečeme v rozehřáté troubě na 170 °C asi 50 minut.
8.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 2 polévkové lžíce • máslo 1 polévková lžíce
Přidáme mléko, máslo a dohladka rozmícháme.
9.
Karamelem polijeme hrušky a částečně i upečený koláč. Pokud máme karamel moc tuhý, před poléváním ho trochu nahřejeme.
10.
Necháme vychladnout.
Dobrou chuť!