Hráškové rizoto
Chutné krémové rizoto s hráškem.
recept,fotorecept,rýže kulatozrnná,hrášek,sýr Parmezán,Rizoto,Recepty italské kuchyně,Bezlepkové
Rizoto
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
bujón zeleninový | 20 | gramů | |
cibule | 200 | gramů | |
hrášek | 200 | gramů | |
máslo | 50 | gramů | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
rýže kulatozrnná | 250 | gramů | |
sýr Parmezán | 50 | gramů | |
voda | 1 | litr |
Recept
1.
olej olivový 2 polévkové lžíce • cibule 200 gramů • rýže kulatozrnná 250 gramů
Nakrájíme nadrobno jednu středně velkou cibuli a osmahneme ji do sklovita na olivovém oleji. Přidáme šálek rýže a smažíme ještě asi dvě minuty dosklovita. Zalijeme sklenkou bílého vína.
2.
voda 1 litr • bujón zeleninový 20 gramů • hrášek 200 gramů
Když se víno odpaří, přidáme dvě sklenice vody a dvě kostky zeleninového bujónu (v ideálním případě použijeme vývar místo bujónu). Když začne voda vřít, je čas přidat hrášek (může být mrazený). Průběžně přidáváme vodu podle potřeby a vaříme dokud se rýže neuvaří.
3.
sýr Parmezán 50 gramů • máslo 50 gramů
Přidáme nastrouhaný sýr a kousek másla. Promícháváme dokud se nerozpustí a nevytvoří se krémová konzistence.
Dobrou chuť!