Hovězí vývar
Návod, jak si připravit domácí polotovar na přípravu hovězí polévky nebo jako kvalitní ingredienci pro další recepty.
recept,fotorecept,hovězí maso přední s kostí,Masové polévky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Masové polévky
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 2 | kusy | |
celer | 60 | gramů | |
cibule | 80 | gramů | |
hovězí maso přední s kostí | 1000 | gramů | |
mrkev | 80 | gramů | |
pepř černý celé | ½ | čajové lžičky | |
petržel | 60 | gramů | |
petrželová nať | - | ||
sůl | - | ||
voda | 1.5 | litru |
Recept
1.
hovězí maso přední s kostí 1000 gramů
Hovězí rozdělíme na více kousků a zapečeme v troubě 20 min na 200 stupňů.
2.
voda 1.5 litru • pepř černý celé ½ čajové lžičky • bobkový list 2 kusy
Maso i s kostí vložíme do studené vody, přidáme pepř, bobkový list a vaříme na mírném ohni jeden a půl hodiny.
3.
4.
mrkev 80 gramů • petržel 60 gramů • celer 60 gramů • cibule 80 gramů
Nakrájíme si mrkev, petržel a celer na větší kousky a přidáme spolu s cibulí do hrnce. Vaříme ještě 45 min.
5.
Vývar přecedíme. Pokud plánujete vývar servírovat jako polévku, zeleninu nakrájíme na drobnější kousky a maso obereme z kostí. Přisolíme podle chuti, přidáme petrželku. Pokud plánujete vývar použít pro další vaření, necháme si ho přecezený bez soli.
Dobrou chuť!