Hovězí sekaná s mrkví
Skvělá, nemastná hovězí sekaná plněná mrkví. Podáváme s bramborovou přílohou, nebo s oblíbenou omáčkou.
recept,fotorecept,hovězí plec,mrkev,Hovězí maso
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 | gramů | |
cibule červená | 100 | gramů | |
hovězí plec | 1200 | gramů | |
mrkev | 2 | kusy | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
petrželová nať | 4 | polévkové lžíce | |
rohlík bílý | 3 | kusy | |
strouhanka | - | ||
sádlo | - | ||
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept
2.
cibule 100 gramů • vejce slepičí 4 kusy • petrželová nať 4 polévkové lžíce • česnek 3 stroužky • sůl 1.5 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Přidáme k němu očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli, vajíčka, očištěný prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, sůl a pepř.
3.
cibule červená 100 gramů
Nakonec přidáme očištěnou, ne moc nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Vše spolu, rukou, dobře vypracujeme.
4.
mrkev 2 kusy • strouhanka
Očistíme a omyjeme dvě větší mrkve. Na flexibilní destičku nasypeme přiměřené množství strouhanky. Masovou směs rozložíme na destičku do tvaru obdélníku 40 x 25 cm. Na střed poklademe připravenou mrkev.
5.
Mrkev zabalíme a sekanou převalíme na okraj destičky.
6.
Pomocí destičky ji přesuneme do sádlem vymazaného hlubokého pekáče. Zakryjeme a pečeme při 200 °C 50 minut. Potom odkryjeme a 20 minut při teplotě 180 °C dopečeme.
Dobrou chuť!