Hovězí mleté maso se bramborovo-sýrovou kaší
Zapečené maso se zeleninou a sýrem ochucenou bramborovou kaší. Je to výborný oběd, či večeře a bude všem chutnat. Vyzkoušejte!
recept,fotorecept,brambory,hovězí mleté maso,sýr Gouda,sýr Gouda,Hovězí maso,Bezlepkové
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 1 | kilogram | |
cibule | 80 | gramů | |
hovězí mleté maso | 700 | gramů | |
hrášek | 100 | gramů | |
mléko | 100 | mililitrů | |
mrkev | 200 | gramů | |
máslo | 20 | gramů | |
olej slunečnicový | 4 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
rajský protlak | 3 | polévkové lžíce | |
sýr Gouda | 200 | gramů | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
tymián | ½ | čajové lžičky | |
voda | - | ||
voda | 100 | mililitrů | |
víno bílé | 100 | mililitrů | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept
1.
brambory 1 kilogram • voda • sůl 1 čajová lžička
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a zalijeme zarovno vodou. Přidáme sůl a uvaříme doměkka. Polovinu vody slijeme a v druhé polovině brambory pomačkáme.
2.
mléko 100 mililitrů • máslo 20 gramů • sýr Gouda 100 gramů
Přidáme mléko, máslo a sýr. Vypracujeme na kaši.
4.
cibule 80 gramů • olej slunečnicový 4 polévkové lžíce
Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.
6.
sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • tymián ½ čajové lžičky • česnek 3 stroužky
... osolíme, přisypeme koření a přidáme očištěný prolisovaný česnek. Promícháme a chvíli osmahneme.
7.
hrášek 100 gramů • voda 100 mililitrů • víno bílé 100 mililitrů
K masu přidáme mrkev, hrách a podlijeme vodou a vínem. Promícháme a pod pokličkou dusíme 20 minut.
9.
... a připravené maso vložíme do vymazané zapékací mísy. Na maso rozložíme bramborovou kaši...
11.
Pečeme 40 min. při teplotě 200 °C.
Dobrou chuť!