RECEPTY

Houskový knedlík vařený v porcelánovém hrnku

Houskový knedlík vařený v porcelánovém hrnku

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Hrníčkový nekynutý knedlík je velmi snadno a jednoduše připravená příloha. Hodí se ke každému dobrému guláši nebo i ke svíčkové. Je jemný, chutný a nadýchaný i bez droždí či kypřidel. Vařit ho můžete v jakémkoliv větším porcelánovém hrnku na čaj. Vyzkoušejte, určitě se vám bude líbit.

recept,fotorecept,rohlík bílý,Knedlíky

Knedlíky

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Knedlíky  

 

Ingredience

Ingredience

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%¾hrnku
mouka polohrubá¾hrnku
petrželová nať-
rohlík bílý2kusy
sádlo-
sůl1čajová lžička
vaječný bílek2kusy
vaječný žloutek2kusy

 

Recept

1. 

rohlík bílý 2 kusy

Rohlíky nakrájíme na kostičky.

Rohlíky nakrájíme na kostičky....

2. 

mouka polohrubá ¾ hrnku

Do mísy nasypeme necelý hrnek mouky.

Do mísy nasypeme necelý hrnek mouky....

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% ¾ hrnku  vaječný žloutek 2 kusy  petrželová nať  sůl 1 čajová lžička

V mléce rozmícháme žloutky, nasekanou petrželku podle chuti a sůl.

V mléce rozmícháme žloutky, nasekanou...

4. 

Mléko přilijeme k mouce a rozmícháme.

Mléko přilijeme k mouce a rozmícháme....

5. 

Vmícháme rohlíky.

Vmícháme rohlíky....

6. 

vaječný bílek 2 kusy

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh....

7. 

Sníh z vaječných bílků vmícháme do těsta.

Sníh z vaječných bílků vmícháme do těsta....

8. 

sádlo

Dva větší hrnky nahrubo vymažeme sádlem nebo máslem.

Dva větší hrnky nahrubo vymažeme sádlem nebo...

9. 

Hrnečky vložíme do hrnce a přilijeme vodu do výšky oušek. Vodu přivedeme do varu, plamen stáhneme na minimum a pod pokličkou vaříme 30 minut.

Hrnečky vložíme do hrnce a přilijeme vodu do...

10. 

Pomocí špejle zapíchnuté do knedlíku zjistíme zda je knedlík uvařený. Uprostřed není měkký, a po vytažení špejle je těsto tuhé.

Pomocí špejle zapíchnuté do knedlíku...

11. 

Hrnky vyjmeme z vody.

Hrnky vyjmeme z vody....

12. 

Obrátíme ...

Obrátíme ......

13. 

... a knedlík vyklopíme. Pokud jsme hrnky dobře vymazali, jde to snadno. Podle potřeby si pomůžeme nožem.

... a knedlík vyklopíme. Pokud jsme hrnky dobře...

14. 

Teplý knedlík nakrájíme ostrým nožem (nejlépe se zoubkovitým okrajem). Z jednoho (velikostně uvedeného) hrnku získáme 2 porce knedlíků. Pokud použijeme menší hrnečky, těsto nám vystačí do tří hrnků.

Teplý knedlík nakrájíme ostrým nožem...

15. 

Teplý knedlík ihned podáváme. Ohřát ho můžeme klasicky, na parní podložce.

Teplý knedlík ihned podáváme. Ohřát ho...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit