Houbové závitky s mletým masem
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,šunka schwarzwaldská,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso ›
Ingredience
Ingredience
mléko | 80 | mililitrů | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
rohlík bílý | 1 | kus | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
tymián | - | ||
vepřové mleté maso | 300 | gramů | |
česnek | 2 | stroužky | |
šunka schwarzwaldská | 100 | gramů | |
žampiony | 100 | gramů |
Recept
1.
žampiony 100 gramů • česnek 2 stroužky • olej olivový 2 polévkové lžíce • tymián
Žampiony omyjeme, nakrájíme na tenké plátky. Stroužky česneku očistíme a také je nakrájíme na tenké plátky. Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme žampiony a česnek. Rychle osmažíme a chvíli podusíme, dokud se voda neodpaří. Dochutíme špetkou tymiánu.
2.
mléko 80 mililitrů • rohlík bílý 1 kus
Do misky nalijeme mléko. Do mléka namočíme natrhaný rohlík. Rohlík se nám v misce s mlékem rozmočí.
3.
vepřové mleté maso 300 gramů • sůl 1 čajová lžička
Do mísy dáme mleté vepřové maso, sůl, rozmočený rohlík. Vše spolu rukou dobře promícháme.
4.
Přidáme houby s česnekem. Promícháme. Vytvarujeme střední karbanátky.
5.
šunka schwarzwaldská 100 gramů
Každý karbanátek obalíme v plátku schwarzwaldské šunky. Vložíme je do vymazaného pekáče. Pečeme zakryté na 180 °C asi 20 minut. Na 10 minut pekáč odkryjeme, šunka se pěkně dokřupava opeče. Podáváme s vařenými bramborami.
Dobrou chuť!