Houbové-slaninové knedlíky
Chutný a hutný knedlík s typickou mřížkovanou strukturou. Vylepšená houbovo-slaninová verze.
recept,fotorecept,muškátový květ,žampiony,vepřový bůček uzený,Knedlíky,Recepty pro parní hrnec,Recepty české kuchyně,
Knedlíky
Recepty české kuchyně
Ingredience
Ingredience
krupice | 250 | gramů | |
mléko | 5 | decilitrů | |
muškátový květ | ¼ | čajové lžičky | |
pepř bílý mletý | - | ||
pórek | 80 | gramů | |
rohlík bílý | 6 | ||
sůl | ½ | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 3 | kusy | |
vepřový bůček uzený | 100 | gramů | |
žampiony | 120 | gramů |
Recept
1.
rohlík bílý 6 ks • mléko 2 decilitry • muškátový květ ¼ čajové lžičky • sůl ½ čajové lžičky
Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky a opečeme do zlatova na 150 °C asi 20 minut. Přelijeme mlékem, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, špetku muškátového květu a sůl.
2.
žampiony 120 gramů • pórek 80 gramů • vepřový bůček uzený 100 gramů • sůl • pepř bílý mletý
Žampiony, pórek (nebo cibulku) a uzený bůček si nakrájíme na drobné kousky. Vše osmahneme na pánvičce, dokud nevznikne kompaktnější mazlavá hmota.
3.
mléko 3 decilitry • vejce slepičí 3 kusy • krupice 250 gramů
Z vaječných žloutků, mléka a mouky si utřeme řídké těstíčko, které přimícháme k rohlíkům. Přidáme vychladlou houbovo-slaninovou směs. Na závěr jemně vmícháme ušlehaný sníh z vaječných bílků.
4.
Těsto vytvarujeme do kulatých knedlíků a vaříme na páře (v parním hrnci) 20 - 25 minut. Je možne knedlíky vařit i ve vodě.
Dobrou chuť!