Houbové rizoto s liškami
Recept na přípravu lahodného krémového italského rizota s čerstvými liškami.
recept,fotorecept,houby lišky,rýže kulatozrnná,Rizoto,Recepty italské kuchyně,Vegetariánské recepty,,Bezlepkové
Rizoto
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
bazalka | ½ | čajové lžičky | |
cibule | 50 | gramů | |
houby lišky | 200 | gramů | |
máslo | 35 | gramů | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
rýže kulatozrnná | 400 | gramů | |
sýr Parmezán | 70 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
víno bílé suché | 100 | mililitrů | |
vývar zeleninový | 500 | mililitrů |
Recept
1.
cibule 50 gramů • houby lišky 200 gramů • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Nadrobno nakrájenou cibulku a lišky osmahneme na rozpáleném oleji. Osolíme a opepříme.
2.
víno bílé suché 100 mililitrů • vývar zeleninový 200 mililitrů • rýže kulatozrnná 400 gramů
Přidáme rýži a mírně ji orestujeme. Podlijeme bílým vínem a vývarem.
3.
bazalka ½ čajové lžičky • vývar zeleninový 300 mililitrů
Pokračujeme v mírném varu, přiléváme vývar a udržujeme obsah kastrolu v řídké kašovité konzistenci. Dochutíme sušenou nebo čerstvou bazalkou.
4.
sýr Parmezán 70 gramů • máslo 35 gramů
Když rýže přestane být tvrdá a začne se rozvářet na povrchu, přidáme kousek másla a strouhaného sýra. Pořádně zamícháme a necháme přikryté 10 minut.
Dobrou chuť!