Houbová smaženice

Vydejte se na podzim brzy ráno do lesa a pak si připravte chutnou snídani.
recept,fotorecept,houby lesní hříbky,cibule,vejce slepičí,Vajíčkové snídaně,,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Vajíčkové snídaně
Kategorie
Vajíčkové snídaně › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezónní recepty › Sezona - Lesní houby › Sezona - Cibule ›Ingredience
Ingredience
cibule | 100 44 | gramů kcal | |
houby lesní hříbky | 400 100 | gramů kcal | |
kmín drcený | 1.5 25 | čajové lžičky kcal | |
olej slunečnicový | 3 405 | polévkové lžíce kcal | |
sůl | 1.5 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 6 528 | kcal | |
voda | 20 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
Vydáme se brzy ráno do lesa a nasbíráme chutné hříbky, případně nějaké ty klouzky či suchohřiby. Doma houby znovu překontrolujeme a v případě jakýchkoliv pochybností o jejich jedlosti či nejedlosti, si raději ze sporných kousků smaženici nepřipravujeme.

2.
houby lesní hříbky 400 gramů
Houby očistíme, z povrchu kloboučků odstraníme jehličí a listy. Nožičky jemně oškrábeme. Houby překrojíme a zkontrolujeme zda nejsou červivé, ty nekonzumujeme. Zdravé houby nakrájíme na plátky a na sítku pod tekoucí vodou dobře omyjeme.

3.
cibule 100 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Cibuli nakrájíme na drobno a podusíme na oleji.

4.
kmín drcený 1.5 čajové lžičky • sůl 1.5 čajové lžičky • voda 20 mililitrů
Přidáme houby, kmín, sůl a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou 15 minut.


Dobrou chuť!