Holandská omáčka
Tradiční omáčka francouzské kuchyně z másla a šlehaných žloutků.
recept,fotorecept,máslo,vaječný žloutek,Slané chuťovky,Recepty francouzské kuchyně,Bezlepkové
Slané chuťovky
Recepty francouzské kuchyně
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | - | ||
máslo | 150 | gramů | |
pepř bílý mletý | - | ||
sůl | - | ||
vaječný žloutek | 3 | kusy | |
víno bílé suché | ¼ | decilitru |
Recept
2.
vaječný žloutek 3 kusy • citronová šťáva
V misce na hrnci s horkou vodou si vyšleháme žloutky do husté pěny a přimícháme šťávu z půlky středně velkého citronu. Teplota nesmí být příliš vysoká, aby se žloutky neuvařily.
3.
víno bílé suché ¼ decilitru • sůl • pepř bílý mletý
Žloutky dále šleháme a pomalu postupně přiléváme rozpuštěné máslo. Dochutíme trochou bílého vína, solí a pepřem
Dobrou chuť!