Hokkaido lečo
Chutné barevné lečo. Lečo můžeme konzumovat připravené s vajíčky, nebo i jako dušenou zeleninovou přílohu.
recept,fotorecept,dýně hokaido,Bezmasá jídla,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
dýně hokaido | 400 | gramů | |
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
paprika | 150 | gramů | |
paprika kapie čerstvá | 50 | gramů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
rajčata | 300 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 4 | kusy |
Recept
3.
rajčata 300 gramů
Rajčata zalijeme vařící vodou, necháme chvíli je postát, pak je vyndáme, oloupeme a nakrájíme.
4.
cibule 150 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.
5.
sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Přidáme papriky, sůl a pepř. Podlijeme vodou a pod pokličkou asi 10 minut dusíme doměkka.
6.
Do měkké papriky přidáme dýni...
7.
... a rajčata. Promícháme a pod pokličkou 5 minut podusíme.
8.
Podle potřeby podlijeme 2-3 lžícemi vody.
Dobrou chuť!