Hokkaido bábovka s tvarohem
Úžasně jemná a šťavnatá bábovka.
recept,fotorecept,dýně hokaido,Bábovky
Bábovky
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | - | ||
cukr třtinový | 75 | gramů | |
dýně hokaido | 350 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 100 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 200 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | 25 | gramů | |
máslo | - | ||
olej slunečnicový | 50 | mililitrů | |
skořice mletá | ½ | čajové lžičky | |
skořice mletá | - | ||
soda bikarbona | 1 | čajová lžička | |
tvaroh hrudkový | 250 | gramů | |
vejce slepičí | 3 | kusy | |
voda | 150 | mililitrů |
Recept
3.
voda 150 mililitrů • skořice mletá ½ čajové lžičky
Přidáme dýni, přilijeme vodu a přisypeme skořici. 10 minut podusíme.
4.
cukr třtinový 75 gramů
Odstavíme z ohně, vmícháme cukr a necháme vychladnout (nejrychleji ve studené vodní lázni).
5.
Dýňovou kaši přendáme do misky...
6.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů • olej slunečnicový 50 mililitrů • vejce slepičí 3 kusy
... přidáme mléko, olej a vajíčka. Rozmícháme.
7.
mouka polohrubá 200 gramů • soda bikarbona 1 čajová lžička
Přisypeme mouku a sodu bikarbonu, promícháme.
10.
Pečeme 50 min. při teplotě 175 °C.
11.
Upečenou a vychlazenou bábovku vyklopíme a posypeme skořicí smíchanou s cukrem.
12.
Nakrájíme.
Dobrou chuť!