Hoki (treskovitá ryba) v bylinkové strouhance
Upečenou rybu podáváme s teplou bramborovo-sýrovou omáčkou, rýží a plátkem citronu.
recept,fotorecept,hoki,strouhanka,koření na ryby,Ryby,Bezlaktózové
Ryby
Ingredience
Ingredience
hoki | 1000 | gramů | |
koření na ryby | 2 | čajové lžičky | |
olej slunečnicový | 100 | mililitrů | |
strouhanka | 100 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 50 | mililitrů |
Recept
1. Příprava ryby
hoki 1000 gramů
Hoki necháme rozmrazit. Pak odřízneme vrchní a spodní ploutev, rybu stáhneme z kůže a zkontrolujeme její břicho zda má vykuchané všechny vnitřnosti.
2. Příprava obalovací směsi
strouhanka 100 gramů • sůl 1 čajová lžička • koření na ryby 2 čajové lžičky • vejce slepičí 1 kus
Do strouhanky nasypeme sůl a kořenící směs na ryby (můžeme do ní nasekat i různé čerstvé bylinky). Vajíčko rozšleháme vidličkou.
3. Obalíme hoki
Ryby namočíme do vajíčka a pak je z obou stran obalíme v ochucené strouhance.
4.
olej slunečnicový 100 mililitrů • voda 50 mililitrů
V pánvi rozehřejeme olej a ryby z každé strany 2 minuty osmahneme. Pak je vložíme do pekáče, zalijeme výpekem a vodou a ve vyhřáté troubě pečeme 10 minut.
Dobrou chuť!