Hlívová polévka s hráškem
Hustá hlívová polévka pikantní chuti. Množství koření můžete zredukovat, případně některé podle chuti ani nepoužít. Neokořeněná bude chutnat i dětem.
recept,fotorecept,hlíva ústřičná,brambory,brambory,hrášek,Houbové polévky,Bezlaktózové,Bezlepkové
Houbové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 350 | gramů | |
cibule | 100 | gramů | |
hlíva ústřičná | 500 | gramů | |
hrášek | 250 | gramů | |
koření kurkuma | ½ | čajové lžičky | |
olej slunečnicový | 30 | mililitrů | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
pepř chilli | ¼ | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
voda | 1300 | mililitrů |
Recept
1.
hlíva ústřičná 500 gramů • brambory 250 gramů
Hlívu omyjeme a nadrobno nakrájíme. Očistíme a omyjeme brambory. Pokrájíme na menší kostky.
2.
olej slunečnicový 30 mililitrů • cibule 100 gramů
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.
3.
pepř chilli ¼ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • koření kurkuma ½ čajové lžičky • paprika červená mletá 1 čajová lžička
Na cibuli nasypeme koření, rychle promícháme...
5.
sůl 2 čajové lžičky • voda 1200 mililitrů • hrášek 250 gramů
... a zalijeme vařící vodou. Osolíme a vaříme 15 minut. Přidáme čerstvý nebo mrazený hrášek a 10 minut polévku dále vaříme.
7.
Bramborou polévku zahustíme.
Dobrou chuť!