Harula s brynzou
Oblíbená velká bramborová placka pečená v troubě.
recept,fotorecept,brambory,brynza,Bezmasá jídla,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 1 | kilogram | |
brynza | 125 | gramů | |
cibule | 150 | gramů | |
majoránka | 2 | čajové lžičky | |
mléko | 200 | mililitrů | |
mouka hladká | 100 | gramů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 2 | polévkové lžíce | |
sádlo | - | ||
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
česnek | 5 | stroužků |
Recept
1.
brambory 1 kilogram • česnek 5 stroužků • cibule 150 gramů
Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Očistíme česnek a cibuli. Cibuli nastrouháme, česnek prolisujeme a vmícháme do brambor.
4.
mouka hladká 100 gramů • majoránka 2 čajové lžičky • sůl 2 čajové lžičky
... mouku, majoránku a sůl.
6.
Pečeme v rozehřáté troubě asi hodinu. Nakrájíme na porce.
7.
brynza 125 gramů • smetana kyselá (14-18% tuku) 2 polévkové lžíce
Brynzu smícháme s trochou smetany ...
8.
... a každou porci před podáváním potřeme.
Dobrou chuť!