Hamburgerové housky
Ověřený postup pro přípravu jemného tukového pečiva. Housky jsou vhodné na přípravu hamburgerů.
recept,fotorecept,máslo,mouka polohrubá,mouka polohrubá,droždí čerstvé,Slané pečivo
Slané pečivo
Kategorie
Slané pečivo ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 2 | polévkové lžíce | |
droždí čerstvé | 20 | gramů | |
mléko | 300 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 400 | gramů | |
máslo | 100 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
voda | 150 | mililitrů |
Recept
1.
mléko 300 mililitrů • voda 150 mililitrů • máslo 100 gramů
V hrnku si na jemném plameni necháme rozpustit máslo v mléce.
2.
mouka polohrubá 300 gramů • sůl 1.5 čajové lžičky • cukr krystalový 2 polévkové lžíce • droždí čerstvé 20 gramů
Do mísy vložíme mouku, sůl, cukr a droždí. Přilijeme připravené máslo, rozpuštěné v mléce. Pozor, nesmí mít více než 50 °C. Zlehka promícháme mléko s droždím a cukrem a necháme odležet přikryté 15 minut, aby nám droždí začalo pracovat a vznikl kvásek.
3.
mouka polohrubá 100 gramů
Těsto mícháme a postupně přidáváme mouku. Po zapracování mouky těsto necháme nakynout na teplém místě 25 min.
4.
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučenou podložku. Postupným dělením získáme 12 částí, z nichž jemně vytvarujeme housky.
5.
Pečeme 10-12 minut v předehřáté troubě na 220 °C.
Dobrou chuť!