Halušky s medvědím česnekem
Tyto velmi chutné jarní halušky můžeme podávat s brynzou, nebo jako přílohu k perkeltu či masu na paprice.
recept,fotorecept,česnek medvědí,brambory,mouka hladká,Bezmasá jídla,,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 250 | gramů | |
mouka hladká | 400 | gramů | |
sůl | ¼ | čajové lžičky | |
voda | 250 | mililitrů | |
česnek medvědí | 100 | gramů |
Recept
4.
K bramborám přilijeme rozmixovaný česnek, ...
6.
... a vymícháme haluškové těsto.
7.
Ve větším hrnci necháme přivedeme k varu vodu se solí. Do vařící vody protlačíme halušky, ...
8.
... které vaříme cca 8 minut - než vyplavou na povrch.
9.
Halušky scedíme, rychle propláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a podáváme.
Dobrou chuť!