Gyros na pánvi a tzatziki
Chutný pokrm na způsob řecké kuchyně. Podáváme teplé s tzatziki.
recept,fotorecept,vepřová kýta,česnek,jogurt bílý,česnek sušený,Vepřové maso,Bezlepkové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
jogurt bílý | 150 | mililitrů | |
okurka salátová | 1 | ||
olej olivový | 3 | polévkové lžíce | |
oregano | ½ | čajové lžičky | |
paprika červená mletá | ½ | čajové lžičky | |
paprika červená mletá pálivá | ¼ | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 0 | ||
tymián | ½ | čajové lžičky | |
vepřová kýta | 250 | gramů | |
česnek | 1 | stroužek | |
česnek sušený | 2.5 | čajové lžičky |
Recept
1.
vepřová kýta 250 gramů • olej olivový 3 polévkové lžíce • česnek sušený 2.5 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • paprika červená mletá ½ čajové lžičky • paprika červená mletá pálivá ¼ čajové lžičky • oregano ½ čajové lžičky • tymián ½ čajové lžičky
Maso omyjeme a nakrájíme na proužky. Koření smícháme s olivovým olejem a směs smícháme s masem. Necháme odležet na chladném místě půl hodiny, popřípadě i déle. Pak proužky masa nasucho smažíme na rozpálené pánvi, při vyšší teplotě, za stálého míchání asi 8 minut.
2.
okurka salátová 1 KS • sůl • česnek 1 stroužek • jogurt bílý 150 mililitrů • sůl
Na tzatzik oloupeme okurku a tence ji nastrouháme. Smícháme s trochou soli a necháme 5 minut odstát. Okurka pustí vodu, kterou slijeme. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme s okurkou a jogurtem. Podle chuti ještě opepříme.
Dobrou chuť!