Grilovaný šašlik
Podáváme s chlebem nebo opečenými bramborami.
recept,fotorecept,cibulka jarní,kopřiva dvoudomá,vepřové mleté maso,Vepřové maso,Recepty na letní grilování,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibulka jarní | 150 | gramů | |
kopřiva dvoudomá | 50 | gramů | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vepřové mleté maso | 1000 | gramů | |
zázvor mletý | ½ | čajové lžičky | |
česnek | 4 | stroužky | |
ředkvička | 100 | gramů |
Recept
1. Příprava zeleninovo-masové směsi
cibulka jarní 150 gramů • ředkvička 100 gramů
Cibulku očistíme, omyjeme a najemno nakrájíme na kolečka. Ředkvičkám odstraníme kořínky a zelenou nať, omyjeme je a nastrouháme na hrubším struhadle.
2.
kopřiva dvoudomá 50 gramů
Pokud šašlik připravujeme v přírodě můžeme do něj přidat i kopřivy. Natrháme mladou kopřivu, omyjeme ji a otrháme ze stonku listy. Ty najemno nasekáme.
3.
vepřové mleté maso 1000 gramů • olej olivový 2 polévkové lžíce • sůl 2 čajové lžičky • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • zázvor mletý ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • česnek 4 stroužky
Do mletého masa přidáme připravenou cibulku, ředkvičky, kopřivy, olej, sůl, mletou papriku, zázvor, pepř a očištěný prolisovaný česnek. Vše dobře rozmícháme.
4.
Tvoříme válečky asi 7 cm dlouhé a 2 cm tlusté.
5.
Dva válečky napíchneme na špejle a jemně zploštíme.
6. Grilujeme
Grilujeme 10 - 15 minut ze všech stran do zlatohněda.
Dobrou chuť!