RECEPTY

Griliášové kostky

Griliášové kostky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Tradiční griliášky nejen na Vánoce.

recept,fotorecept,ořechy vlašské,mléko slazené kondenzované,dortové oplatky,Suché pečivo,Vánoční recepty,Nepečené

Suché pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

24

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

bílá čokoláda -
cukr krystalový250gramů
dortové oplatky100gramů
mléko slazené kondenzované397gramů
máslo250gramů
ořechy vlašské250gramů
čokoláda-

 

Recept

1. 

ořechy vlašské 250 gramů

Vlašské ořechy nasekáme nožem, případně v kuchyňském elektrickém sekáčku.

Vlašské ořechy nasekáme nožem, případně v...

2. 

cukr krystalový 250 gramů

Cukr za stálého míchání rozpustíme a upálíme na karamel. Rozpustíme i ty nejmenší hrudky, které se nám mohou při karamelizovaní vytvořit.

Cukr za stálého míchání rozpustíme a...

3. 

mléko slazené kondenzované 397 gramů

Do zkaramelizovaného cukru pomalu přiléváme kondenzované slazené mléko z plechovky, mícháme do rozpuštění směsi, která nám přilitím mléka vznikne.

Do zkaramelizovaného cukru pomalu přiléváme...

4. 

máslo 250 gramů

Do horké směsi přidáme máslo a mícháme do rozpuštění másla.

Do horké směsi přidáme máslo a mícháme do...

5. 

Nakonec přisypeme ořechy a směs dobře promícháme.

Nakonec přisypeme ořechy a směs dobře...

6. Plníme oplatky

dortové oplatky 100 gramů

První oplatku si položíme na kuchyňskou dřevěné prkénko. Rovnoměrně na ni rozetřeme přiměřené množství karamelové směsi, cca 3,5-4 naběračky o objemu 50 ml.

První oplatku si položíme na kuchyňskou...

7. 

Na směs položíme druhou oplatku a postup opakujeme do položení poslední oplatky, na kterou již karamel nedáváme.

Na směs položíme druhou oplatku a postup...

8. 

Na oplatky položíme druhé kuchyňské dřevěné prkénko a oplatky hrncem naplněným vodou zatížíme. Zatížené necháme několik hodin v chladu, nejlépe přes noc.

Na oplatky položíme druhé kuchyňské...

9. 

Z naplněných oplatek ostrým nožem a pomocí pravítka seřízneme okraje. Dáváme pozor, aby nám vrchní oplatka nepraskala, proto si ji při krájení nejprve opatrně nakrojíme a až pak celé odkrojíme.

Z naplněných oplatek ostrým nožem a pomocí...

10. 

Pomocí pravítka nařízneme kostky.

Pomocí pravítka nařízneme kostky....

11. Zdobíme

bílá čokoláda   čokoláda

Povrch můžeme potáhnout čokoládou a griliášky tematicky vyzdobíme.

Povrch můžeme potáhnout čokoládou a...

12. Slavnostní griliášové kostky

...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit