Griliášky
Léty prověřený recept na fantastické nepečené karamelovo-oříškové griliášky.
recept,fotorecept,mléko slazené kondenzované,ořechy vlašské mleté,dortové oplatky,Suché pečivo,Vánoční recepty,Nepečené
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 300 | gramů | |
dortové oplatky | 6 | ||
mléko slazené kondenzované | 397 | gramů | |
máslo | 250 | gramů | |
ořechy vlašské mleté | 250 | gramů |
Recept
1.
cukr krystalový 300 gramů
Do hrnce s širším dnem nasypeme cukr. Zapneme mírný ohřev a přikryjeme.
2.
Asi po 10 minutách začne cukr karamelizovat. Pozor na intenzitu ohřevu, aby se nepřepálil.
3.
Za pár minut se ztratí krystaly cukru a veškerý cukr se změní na tekutý karamel.
5.
mléko slazené kondenzované 397 gramů
Postupně vmícháváme kondenzované mléko a vaříme, dokud se hmota nespojí.
7.
dortové oplatky 6 ks
A můžeme plnit dortové oplatky. Začneme oplatkou a na ni rovnoměrně lžící rozetřeme vrstvu griliáše.
8.
Na jednu vrstvu asi čtyři lžíce.
9.
Zatížíme kuchyňským prkénkem a necháme ztuhnout.
10.
Po ztuhnutí nakrájíme na menší kousky - hranoly, kostky nebo trojúhelníky.
Dobrou chuť!