Grankový zákusek
Zákusek s grankovým korpusem a hustým grankovým krémem, zdobený bílkovou pěnou.
recept,fotorecept,kakao instantní,vaječný bílek,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 180 | gramů | |
cukr moučkový | 3 | polévkové lžíce | |
cukr moučkový | 250 | gramů | |
cukr vanilkový | 10 | gramů | |
kakao instantní | 17 | polévkových lžic | |
kypřicí prášek do pečiva | 8 | gramů | |
mléko | 520 | mililitrů | |
mouka hladká | 280 | gramů | |
máslo | 250 | gramů | |
olej slunečnicový | 80 | mililitrů | |
povidla meruňková | 200 | gramů | |
pudink vanilkový | 40 | gramů | |
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
čokoláda | - |
Recept
1. Příprava těsta
vejce slepičí 4 kusy • cukr vanilkový 10 gramů • cukr krystalový 180 gramů • olej slunečnicový 80 mililitrů • mléko 120 mililitrů • mouka hladká 280 gramů • kypřicí prášek do pečiva 8 gramů • kakao instantní 5 polévkových lžic
Oddělíme si žloutky od bílků. K žloutkům přidáme vanilkový a krystalový cukr, olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva, granko a spolu utřeme. Nakonec přidáme zvlášť ušlehaný sníh z bílků a opatrně promícháme.
2.
Těsto vylijeme na vymazaný a pomoučený plech, pečeme asi 20 minut.
3.
povidla meruňková 200 gramů
Upečený plát necháme trochu vychladnout a potřeme ho kyselejší marmeládou.
4. Příprava krému
mléko 400 mililitrů • pudink vanilkový 40 gramů • vaječný žloutek 4 kusy • máslo 250 gramů • kakao instantní 12 polévkových lžic • cukr moučkový 3 polévkové lžíce
1/4 mléka odlijeme zvlášť do misky a zbylé dáme vařit. Do oddělené 1/4 mléka přimícháme pudink, žloutky, pořádně promícháme, přilijeme k vařícímu mléku a uvaříme hustý pudink. Pudink necháme vychladnout. Po vychladnutí přimícháme změklé máslo s cukrem a grankem. Vyšleháme hladký krém.
5.
Krém rovnoměrně rozetřeme na upečený plát.
6. Příprava bílkové pěny
vaječný bílek 4 kusy • cukr moučkový 250 gramů
Nad párou vyšleháme bílky s cukrem dotuha.
7.
Bílkovou pěnu ozdobně nastříkáme na povrch zákusku.
Dobrou chuť!