Gazdovská kapustnica s kroupami
Plný hrnec vynikající polévky na vánoční nebo silvestrovský stůl. Nic však nebrání tomu, uvařit si tuto pólévku kdykoliv během celého roku.
recept,fotorecept,maso uzené,zelí kvašené,klobása,Masové polévky,Vánoční recepty,Silvestrovské,Bezlaktózové
Masové polévky
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
klobása | 200 | gramů | |
kroupy ječné | 100 | gramů | |
maso uzené | 1 | kilogram | |
paprika červená mletá | 3 | čajové lžičky | |
voda | - | ||
voda | 3 | litry | |
zelí kvašené | 1.5 | kilogram | |
česnek | 5 | stroužků |
Recept
1.
maso uzené 1 kilogram • voda • voda 2 litry • kroupy ječné 100 gramů • cibule 150 gramů
Uzené maso vložíme do studené vody, přivedeme do varu a 20 minut vaříme. Poté vodu vylijeme, přilijeme čerstvou v předepsaném množství, přidáme kroupy a cibuli. Vaříme do změknutí masa - asi 40 minut.
2.
Maso vyjmeme a nakrájíme na kostky.
3.
zelí kvašené 1.5 kilogram • paprika červená mletá 3 čajové lžičky • voda 1 litr
Ke kroupám přidáme zelí bez zelné vody. Zelnou vodu nevylévejte, necháme si ji odloženou pro případné závěrečné dochucení polévky. Přidáme papriku a přilijeme čistou vodu. Promícháme a přivedeme k varu.
4.
Vmícháme pokrájené uzené ...
5.
klobása 200 gramů • česnek 5 stroužků
... a do polévky podle chuti, pokud je kapustnica málo kyselá, dolijeme zelnou vodu.
6.
Před podáváním klobásku nakrájíme a podáváme v jednotlivých porcích polévky. Polévku nesolíme. Potřebnou slanou chuť získá z kysaného zelí a vařeného uzeného masa.
Dobrou chuť!