Francouzské toasty - Pain perdu

Podáváme teplé, posypané cukrem smíchaným se skořicí. Protože jsou prostě FANTASTICKÉ, chutnají dětem i dospělým.
recept,fotorecept,vejce slepičí,chléb toastový,Vajíčkové snídaně
Vajíčkové snídaně
Kategorie
Vajíčkové snídaně ›Ingredience
Ingredience
chléb toastový | 8 ?? | kcal | |
cukr moučkový | 2 78 | polévkové lžíce kcal | |
mléko | 150 72 | mililitrů kcal | |
máslo | 20 147 | gramů kcal | |
skořice mletá | 1 13 | čajová lžička kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
mléko 150 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy • máslo 20 gramů
V mléce rozšleháme vejce. Rozehřejeme kousek másla na pánvi.

2.
chléb toastový 8 ks
Plátek toastového chleba namočíme do vajec s mlékem a z obou stran rychle osmahneme na rozpáleném másle.

3.
Během smažení dalších plátků přidáváme podle potřeby máslo.

4.
cukr moučkový 2 polévkové lžíce • skořice mletá 1 čajová lžička
Práškový cukr smícháme s mletou skořicí a posypeme jím upečené chlebíčky.

Dobrou chuť!