Francouzské brambory
Recept na přípravu francouzských brambor. Sytý a chutný oběd na všední den pro každého.
recept,fotorecept,klobása,brambory,vejce slepičí,vejce slepičí,smetana kyselá (14-18% tuku),Vepřové maso,Bezlepkové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 1000 | gramů | |
klobása | 2 | kusy | |
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
paprika červená | 2 | kusy | |
pepř černý mletý | - | ||
smetana kyselá (14-18% tuku) | 400 | mililitrů | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 8 |
Recept
1.
klobása 2 kusy
Klobásu nakrájíme na kolečka a vaříme 10 minut, dokud se nevyplaví tuk, který vylijeme.
2.
brambory 1000 gramů • vejce slepičí 4 kusy • paprika červená 2 kusy
Na vyšší plech nahrubo nastrouháme uvařené brambory. Přidáme nakrájená uvařená vajíčka, klobásu a červenou papriku.
3.
Vše zlehka promícháme.
4.
smetana kyselá (14-18% tuku) 400 mililitrů • vejce slepičí 4 kusy • olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • sůl • pepř černý mletý
Do misky dáme smetanu, syrová vejce, olej, sůl a pepř. Vyšleháme a zalijeme brambory.
5.
Směs rovnoměrně rozložíme do vyššího plechu.
6.
Zakryjeme alobalem, do kterého uděláme pár dírek nožem pro únik páry a dáme na hodinku péct do trouby při teplotě 180 stupňů.
7.
Před dopečením odstraníme alobal a pečeme ještě 5 minut.
8.
Energetická hodnota jedné 250 g porce je 2100 kJ (502 kcal).
Dobrou chuť!