RECEPTY

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Recept na přípravu francouzských brambor. Sytý a chutný oběd na všední den pro každého.

recept,fotorecept,klobása,brambory,vejce slepičí,vejce slepičí,smetana kyselá (14-18% tuku),Vepřové maso,Sezónní recepty,Bezlepkové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory1000gramů
klobása2kusy
olej slunečnicový2polévkové lžíce
paprika červená2kusy
pepř černý mletý-
smetana kyselá (14-18% tuku)400mililitrů
sůl-
vejce slepičí8

 

Recept

1. 

klobása 2 kusy

Klobásu nakrájíme na kolečka a vaříme 10 minut, dokud se nevyplaví tuk, který vylijeme.

Klobásu nakrájíme na kolečka a vaříme 10...

2. 

brambory 1000 gramů  vejce slepičí 4 kusy  paprika červená 2 kusy

Na vyšší plech nahrubo nastrouháme uvařené brambory. Přidáme nakrájená uvařená vajíčka, klobásu a červenou papriku.

Na vyšší plech nahrubo nastrouháme uvařené...

3. 

Vše zlehka promícháme.

Vše zlehka promícháme....

4. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 400 mililitrů  vejce slepičí 4 kusy  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  sůl  pepř černý mletý

Do misky dáme smetanu, syrová vejce, olej, sůl a pepř. Vyšleháme a zalijeme brambory.

Do misky dáme smetanu, syrová vejce, olej, sůl...

5. 

Směs rovnoměrně rozložíme do vyššího plechu.

Směs rovnoměrně rozložíme do vyššího...

6. 

Zakryjeme alobalem, do kterého uděláme pár dírek nožem pro únik páry a dáme na hodinku péct do trouby při teplotě 180 stupňů.

Zakryjeme alobalem, do kterého uděláme pár...

7. 

Před dopečením odstraníme alobal a pečeme ještě 5 minut.

Před dopečením odstraníme alobal a pečeme...

8. 

Energetická hodnota jedné 250 g porce je 2100 kJ (502 kcal).

Energetická hodnota jedné 250 g porce je 2100 kJ...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit