Fazolová polévka s párkem
Jednoduchá polévka díky použití sterilovaných fazolí, rychlá na přípravu.
recept,fotorecept,fazole sterilovaná,vepřové párky,Luštěninové polévky
Luštěninové polévky
Kategorie
Luštěninové polévky ›
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 | gramů | |
cibule | 120 | gramů | |
fazole sterilovaná | 500 | gramů | |
kmín drcený | ½ | čajové lžičky | |
majoránka | 2 | čajové lžičky | |
mouka hladká | 40 | gramů | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sádlo | 40 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
vepřové párky | 250 | gramů | |
voda | 1.5 | litru | |
voda | 500 | mililitrů | |
česnek | 5 | stroužků |
Recept
2.
voda 1.5 litru • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • kmín drcený ½ čajové lžičky
K bramborám v hrnci přidáme teplou vodu ohřátou ve varné konvici, sůl, pepř a kmín, uvaříme je doměkka (15 minut).
4. Jíška
cibule 120 gramů • sádlo 40 gramů • mouka hladká 40 gramů
Cibuli očistíme, pokrájíme a osmahneme v rendlíku na sádle do zlatova. Přidáme mouku a osmahneme ji.
5.
paprika červená mletá 2 čajové lžičky • voda 500 mililitrů
Rendlík odstavíme z ohně, přimícháme papriku a přilijeme teplou vodu. Vrátíme na oheň a dobře rozvaříme.
6.
Jíšku přecedíme do polévky, zamícháme.
7.
vepřové párky 250 gramů
Párky nakrájíme na tenčí kolečka, přidáme je do polévky a vše spolu 5 minut povaříme.
8.
česnek 5 stroužků • majoránka 2 čajové lžičky • sůl
Nakonec polévku dochutíme prolisovaným očištěným česnekem, majoránkou a podle potřeby solí.
Dobrou chuť!