Fantozziho rajčatová polévka
Rajčatová polévka na italský způsob s bazalkou a parmezánem.
recept,fotorecept,rajčata,Zeleninové polévky,Recepty italské kuchyně,Bezlepkové
Zeleninové polévky
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
bazalka | - | ||
bobkový list | 1 | kus | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
rajčata | 800 | gramů | |
sýr Parmezán | 25 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1. Příprava rajčat
rajčata 800 gramů
Zralá rajčata přelijeme na jednu minutu horkou vodou a potom studenou. Oloupeme a nakrájíme na kostičky. Semínek můžeme vyndat.
2.
olej olivový 2 polévkové lžíce • česnek 2 stroužky • bobkový list 1 kus
Česnek s bobkovým listem osmažíme na oleji pár minut. Přidáme rajčata, vodu a vaříme 20 minut.
3.
sůl ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • bazalka
Během vaření přidáme sůl, pepř a nakrájené lístky bazalky. Po dovaření můžeme rozmixovat.
Dobrou chuť!