Dýňový přívarok s koprem
Klasický letní prívarok. Podáváme s vařenými bramborami, karbanátky nebo s volským okem.
recept,fotorecept,tykev,smetana sladká na vaření,kopr,Omáčky a prívarky
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
Karbanátky recept | - | ||
cibule | 100 | gramů | |
kopr | 2 | polévkové lžíce | |
mouka hladká | 40 | gramů | |
olej slunečnicový | 20 | mililitrů | |
smetana sladká na vaření | 500 | mililitrů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
tykev | 1.5 | kilogram | |
voda | 50 | mililitrů |
Recept
2.
... překrojíme podélně na poloviny a lžící vydlabeme semínka.
3.
Pak ji nastrouháme.
4.
cibule 100 gramů • olej slunečnicový 20 mililitrů
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji.
5.
voda 50 mililitrů • sůl ½ čajové lžičky
K cibuli přidáme dýni, osolíme, podlijeme trochou vody a za občasného míchání 15 minut dusíme.
6.
smetana sladká na vaření 500 mililitrů • mouka hladká 40 gramů
Ve smetaně rozmícháme mouku a přívarok zahustíme.
7.
kopr 2 polévkové lžíce
Nakonec vmícháme čerstvý nasekaný kopr, promícháme a podle chuti dosolíme.
Dobrou chuť!