Dýňové krekry
Recept na chutné slané dýňové krekry ideální na podzimní chroupání.
recept,fotorecept,semínka dýňová loupaná,dýně máslová ,Slané chuťovky,Vegetariánské recepty
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
dýně máslová | 400 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 100 | mililitrů | |
mouka hladká | 100 | gramů | |
mouka polohrubá | 150 | gramů | |
olej olivový | 100 | mililitrů | |
rozmarýn sušený | 1 | čajová lžička | |
semínka dýňová loupaná | 50 | gramů | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
česnek sušený | 1 | čajová lžička |
Recept
1.
dýně máslová 400 gramů
Dýni vyčistíme a nakrájíme na měsíčky. Dáme ji péct na plechu vystlaném pečícím papírem na 40 minut na 200 °C.
2.
mouka polohrubá 150 gramů • mouka hladká 100 gramů • sůl 2 čajové lžičky • česnek sušený 1 čajová lžička • rozmarýn sušený 1 čajová lžička
V míse smícháme mouky, kypřící prášek, sůl, sušený česnek a rozmarýn. Upečenou dýni necháme vychladnout, oloupeme ji a vidličkou vyrobíme dýňové pyré.
3.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů • olej olivový 100 mililitrů
Do mísy přidáme olej, mléko a dýňové pyré. Vše spolu promícháme.
4.
Vytvořené těsto se lepí. Přeneseme ho na pečící papír, tam ho rozválíme na tloušťku 5 mm.
5.
vejce slepičí 1 kus • semínka dýňová loupaná 50 gramů
Pečící papír i s těstem přeneseme na plech. Těsto rozřežeme na čtverce nebo trojúhelníky, které potřeme vajíčkem a ozdobíme dýňovými semínky.
6.
Pečeme při 200 °C 20 minut.
Dobrou chuť!