Dýňová polévka se smetanou
Jednoduchá polévka z mrkve a dýně hokaido s koprem a smetanou. Ideální během podzimní dýňové sezóny.
recept,fotorecept,mrkev,dýně hokaido,smetana kyselá (14-18% tuku),Zeleninové polévky,,Bezlepkové
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 1 | kus | |
bujón hovězí | 10 | gramů | |
cibule | 100 | gramů | |
dýně hokaido | 300 | gramů | |
kopr | - | ||
mrkev | 300 | gramů | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | - | ||
smetana kyselá (14-18% tuku) | 200 | mililitrů | |
sůl | - |
Recept
1.
olej olivový 2 polévkové lžíce • cibule 100 gramů • bobkový list 1 kus
Cibulku zpěníme dosklovita s bobkovým listem na olivovém oleji.
2.
mrkev 300 gramů • bujón hovězí 10 gramů
Nastrouháme mrkev a přidáme do hrnce. Chvíli osmahneme a následně zalijeme vodou. Přidáme bujón nebo hovězí vývar místo vody.
3.
dýně hokaido 300 gramů • kopr • pepř černý mletý • sůl
Dokud se mrkev vaří, nastrouháme dýni a přidáme do hrnce. Ochutíme koprem, solí a pepřem. Vaříme dalších 15 min.
4.
smetana kyselá (14-18% tuku) 200 mililitrů
Vyndáme bobkový list a obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem spolu s přidanou zakysanou smetanou. Přivedeme k varu (cca 5 minut) a můžeme servírovat.
Dobrou chuť!