Dvoupatrový jablečný koláč
Šťavnatý jablečný koláč, který si okamžitě oblíbíte!
recept,fotorecept,jablka,Koláče,Sezónní recepty
Koláče
Kategorie
Koláče › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Jablka (zima) › Jablkové koláče ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 100 | gramů | |
cukr moučkový | 150 | gramů | |
jablka | 1.5 | kilogram | |
kypřicí prášek do pečiva | 12 | gramů | |
mouka polohrubá | 600 | gramů | |
máslo | 300 | gramů | |
skořice mletá | 1.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1.
mouka polohrubá 600 gramů • máslo 300 gramů • cukr moučkový 150 gramů • vejce slepičí 2 kusy • kypřicí prášek do pečiva 12 gramů
Z mouky, másla, cukru, vajec a kypřicího prášku vypracujeme těsto.
2.
Uložíme ho do chladu na 30 minut. Těsto rozdělíme na třetiny.
4.
cukr krystalový 100 gramů • skořice mletá 1.5 čajové lžičky
K nastrouhaným jablkům přidáme cukr a skořici. Nádivku rozdělíme na dvě části.
5.
Jednu část těsta rozválíme na pomoučeném vále a přendáme na plech vyložený papírem na pečení.
6.
Na těsto poklademe jednu část náplně, přikryjeme druhým rozváleným těstem, na které poklademe druhou část nádivky. Navrch z třetí části těsta vytvarujeme mřížku.
7.
Pečeme 180 min. při teplotě 30 °C.
Dobrou chuť!