Dušené kysané zelí
Chutná příloha k pečené drůbeži podávané s knedlíkem.
recept,fotorecept,zelí kvašené,Zeleninové přílohy,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zeleninové přílohy
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 | gramů | |
cukr krystalový | 40 | gramů | |
kmín drcený | ½ | čajové lžičky | |
olej slunečnicový | 30 | mililitrů | |
voda | 50 | mililitrů | |
zelí kvašené | 800 | gramů |
Recept
1.
cibule 100 gramů • olej slunečnicový 30 mililitrů • cukr krystalový 40 gramů
Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme cukr a necháme ho jemně zkaramelizovat.
2.
zelí kvašené 800 gramů • kmín drcený ½ čajové lžičky • voda 50 mililitrů
Kysané zelí vymačkáme a přidáme ho k cibuli s cukrem. Přisypeme kmín a promícháme. Dusíme ho v zakrytém hrnci za občasného míchání 20-30 minut. Pokud by se zelí připalovalo, podlijeme ho trochou vody.
Dobrou chuť!