Dušené kysané zelí

Chutná příloha k pečené drůbeži podávané s knedlíkem.
recept,fotorecept,zelí kvašené,Zeleninové přílohy,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zeleninové přílohy
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 44 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 40 161 | gramů kcal | |
kmín drcený | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
olej slunečnicový | 30 270 | mililitrů kcal | |
voda | 50 0 | mililitrů kcal | |
zelí kvašené | 800 160 | gramů kcal |
Recept
1.
cibule 100 gramů • olej slunečnicový 30 mililitrů • cukr krystalový 40 gramů
Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme cukr a necháme ho jemně zkaramelizovat.

2.
zelí kvašené 800 gramů • kmín drcený ½ čajové lžičky • voda 50 mililitrů
Kysané zelí vymačkáme a přidáme ho k cibuli s cukrem. Přisypeme kmín a promícháme. Dusíme ho v zakrytém hrnci za občasného míchání 20-30 minut. Pokud by se zelí připalovalo, podlijeme ho trochou vody.

Dobrou chuť!