Dušené hovězí na houbách
Recept na staré dobré klasické jídlo z hovězího masa. Podáváme s rýží, bramborami, můžeme také s knedlíkem.
recept,fotorecept,hovězí maso - kýta,houby sušené,Hovězí maso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
houby sušené | 30 | gramů | |
hovězí maso - kýta | 600 | gramů | |
kmín mletá | ¼ | čajové lžičky | |
olej slunečnicový | 30 | mililitrů | |
paprika červená mletá | ½ | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 400 | mililitrů |
Recept
3.
cibule 150 gramů • olej slunečnicový 30 mililitrů
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.
4.
Přidáme maso a necháme z každé strany zatáhnout.
5.
sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • kmín mletá ¼ čajové lžičky • paprika červená mletá ½ čajové lžičky
Osolíme, přisypeme pepř, kmín a papriku.
7.
voda 100 mililitrů
Přidáme scezené houby a podle potřeby podlijeme vodou (pokud se nám voda příliš odpařila).
8.
Dusíme dalších 30 - 45 minut, do změknutí masa. Pokud se nám zdá, že máme málo šťávy, můžeme ji rozředit vodou a převařit. Případně, pokud chceme šťávu hustší, zahustíme trochou mouky nebo kukuřičného škrobu.
Dobrou chuť!