Dušené červené zelí
recept,fotorecept,zelí červené,Zeleninové přílohy,,Vegetariánské recepty,Veganské recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Zeleninové přílohy
Kategorie
Zeleninové přílohy › Vegetariánské recepty › Veganské recepty › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezónní recepty › Sezona - Zelí hlávkové (bílé, červené) ›
Ingredience
Ingredience
cibule | 2 | kusy | |
cukr krystalový | - | ||
kmín drcený | - | ||
ocet | - | ||
olej olivový | - | ||
sůl | - | ||
voda | 0.2 | litru | |
zelí červené | 1 | kus |
Recept
1.
zelí červené 1 kus • cibule 2 kusy • cukr krystalový • kmín drcený • olej olivový • ocet • sůl • voda 0.2 litru
Nakrájené zelí posolíme a necháme odstát, aby trochu změklo. 2-3 na drobno nakrájené cibule zpěníme na oleji. Přidáme nakrájené zelí, chvilku osmahneme, podlijeme vodou a dusíme 1-2 hodiny. Občas promícháme a dochutíme octem, cukrem, kmínem a solí. Po dochucení chvíli podusíme a důkladně promícháme.
2.
Takto připravené zelí je vhodné jako příloha k pečené kachně, pečené krkovici, knedlíkům, lokším a podle fantazie k vámi vybranému jídlu.
Dobrou chuť!