Dušená jehněčí plec

Recept na v troubě pomalu dušené jehněčí maso, provoněné rozmarýnem a špikované česnekem s balzamikovou redukcí.
recept,fotorecept,jehněčí plec,Jehněčí maso,Recepty slovenské kuchyně,Velikonoční recepty,Bezlaktózové,Bezlepkové
Jehněčí maso
Recepty slovenské kuchyně
Kategorie
Jehněčí maso › Recepty slovenské kuchyně › Velikonoční recepty › Bezlaktózové › Bezlepkové ›Ingredience
Ingredience
cibule | 1 ?? | kus kcal | |
jehněčí plec | 1 2200 | kilogram kcal | |
ocet balzamikový | 3 40 | polévkové lžíce kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
voda | 100 0 | mililitrů kcal | |
víno červené suché | 100 82 | mililitrů kcal | |
česnek | 4 22 | stroužky kcal |
Recept
1.
jehněčí plec 1 kilogram • česnek 4 stroužky
Jehněčí plec omyjeme a s ostrým nožem uděláme malé zářezy, do kterých vložíme poloviny česnekových stroužků.

2.
cibule 1 kus • voda 100 mililitrů • sůl ½ čajové lžičky
Maso vložíme s jednou oloupanou cibulí do pekáče, podlijeme vodu, osolíme a přidáme dvě větvičky rozmarýnu.

3.
Pečeme přikryté 60 min. při teplote 180°C.
4.
ocet balzamikový 3 polévkové lžíce • víno červené suché 100 mililitrů
Přidáme balzamikový ocet, červené víno a pokračujeme v dušení, během kterého budeme pekáč otevírat a polévat maso výpekem.

5.
Pečeme přikryté 180 min. při teplote 130°C.

6.
Výpek přelijeme do menšího hrnce a zredukujeme ho varem asi 10-15 minut.

7.
Upečené servírujeme s bramborovým nebo celerovým pyré, polité redukcí z výpeku.

Dobrou chuť!