Dršťková polévka z hlívy
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné je stejně chutná jako pravá dršťková.
recept,fotorecept,brambory,hlíva ústřičná,Houbové polévky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Houbové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 380 | gramů | |
cibule | 100 | gramů | |
hlíva ústřičná | 600 | gramů | |
kmín drcený | ½ | čajové lžičky | |
koření gulášové | ¼ | čajové lžičky | |
majoránka | 2 | čajové lžičky | |
mrkev | 100 | gramů | |
olej slunečnicový | 30 | mililitrů | |
paprika červená mletá | 1.5 | čajové lžičky | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
voda | 1200 | mililitrů | |
česnek | 4 | stroužky |
Recept
1.
cibule 100 gramů • olej slunečnicový 30 mililitrů • koření gulášové ¼ čajové lžičky
Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a osmahneme na oleji s trochou pepře.
2.
brambory 300 gramů • mrkev 100 gramů
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky. Mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme. Obě přísady osmahneme 5 minut na cibuli.
4.
paprika červená mletá 1.5 čajové lžičky • sůl 1.5 čajové lžičky • kmín drcený ½ čajové lžičky • voda 1200 mililitrů
Pokrájíme ji na nudličky, přidáme k bramborám s mrkví, přisypeme papriku, sůl a kmín. Promícháme, přilijeme horkou vodu a 20 minut vaříme.
5.
brambory 80 gramů • česnek 4 stroužky • majoránka 2 čajové lžičky
Na zahuštění očistíme a na kaši nastrouháme brambory. Přidáme je spolu s očištěným, prolisovaným česnekem do polévky. Převaříme a přisypeme majoránku. Podle chuti můžeme ještě dosolit.
Dobrou chuť!