RECEPTY

Dort Beruška

Dort Beruška

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Jednoduchý dort pro začátečníky z piškotového těsta, pečený bez cukrářských pomůcek :)

recept,fotorecept,mléko,pudink vanilkový,povidla višňová,Dorty

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

3 h.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Dorty  

 

Ingredience

Ingredience

banán4kusy
bílá čokoláda -
cukr krystalový50gramů
cukr moučkový12polévkových lžic
cukr moučkový80gramů
kypřicí prášek do pečiva3čajové lžičky
marcipánová hmota barevná0
mléko600mililitrů
mouka polohrubá-
mouka polohrubá12polévkových lžic
máslo-
máslo120gramů
olej slunečnicový-
povidla višňová-
pudink vanilkový80gramů
sirup ovocný-
vaječný bílek12
vaječný žloutek12
voda12polévkových lžic
čokoláda na vaření0

 

Recept

1. Piškotové těsto - pečeme korpus

vaječný žloutek 12 ks  cukr moučkový 12 polévkových lžic  voda 12 polévkových lžic

Žloutky utřeme s cukrem a vodou.

Žloutky utřeme s cukrem a vodou....

2. 

mouka polohrubá 12 polévkových lžic  kypřicí prášek do pečiva 3 čajové lžičky

Mouku smícháme s kypřícím práškem.

Mouku smícháme s kypřícím práškem....

3. 

vaječný bílek 12 ks

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mouku a sníh střídavě přidáváme ke žloutkům a promícháváme.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mouku a sníh...

4. 

Těsto si rozdělíme na tři stejné díly.

Těsto si rozdělíme na tři stejné díly....

5. 

máslo  mouka polohrubá

Na máslem vymazaných a moukou vysypaných plechách upečeme tři piškotové pláty.

Na máslem vymazaných a moukou vysypaných...

6. 1. část krému

mléko 600 mililitrů  pudink vanilkový 80 gramů  cukr krystalový 50 gramů

V mléce rozmícháme cukr, pudinkový prášek s vanilkou a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout.

V mléce rozmícháme cukr, pudinkový prášek s...

7. Ozdoby

čokoláda na vaření  olej slunečnicový

Rozpustíme čokoládu a část z ní natřeme v tenké vrstvě na alobal natřený olejem. Po ztuhnutí vykrájíme z čokolády tečky na berušku.

Rozpustíme čokoládu a část z ní natřeme v...

8. 

Z alobalu si vytvoříme tykadélka, namočíme je v rozpuštěné čokoládě a necháme ztuhnout.

Z alobalu si vytvoříme tykadélka, namočíme je...

9. Tvoříme dort

Z papíru si vystřihneme šablonu těla berušky - velký ovál. Pomocí šablony vykrojíme z plátů těsta tělo berušky.

Z papíru si vystřihneme šablonu těla berušky...

10. 

sirup ovocný

Odkrojky z těsta nadrobno pokrájíme. Pokapeme je ovocnou, chuťově kyselou šťávou.

Odkrojky z těsta nadrobno pokrájíme. Pokapeme...

11. Krém

máslo 120 gramů  cukr moučkový 80 gramů

Máslo utřeme s cukrem, přidáme vychlazený pudink a dobře rozmícháme. Vmícháme pokapané piškotové skrojky.

Máslo utřeme s cukrem, přidáme vychlazený...

12. Skládáme dort

povidla višňová

Na první plát dortu natřeme lehce zahřátou - rozpuštěnou, chuťově kyselou marmeládu. Naneseme polovinu krému.

Na první plát dortu natřeme lehce zahřátou -...

13. 

banán 4 kusy

Na krém poklademe kolečka banánů. Zakryjeme druhým plátem a postup opakujeme.

Na krém poklademe kolečka banánů. Zakryjeme...

14. 

Položíme poslední plát a celý dort potřeme opět marmeládou, případně tenkou vrstvou másla utřeného s cukrem.

Položíme poslední plát a celý dort potřeme...

15. 

marcipánová hmota barevná

Červený marcipán si rozválíme na pracovní desce posypané kukuřičným škrobem. Zpod přiložené šablony musí marcipán přesahovat o boky těla berušky.

Červený marcipán si rozválíme na pracovní...

16. 

čokoláda na vaření  bílá čokoláda

Červený marcipán přeložíme na dort, jemně vyhladíme na vrchu a po stranách rukou. Pracujeme rychle, protože marcipán se rychle rozpouští. Zbytek kolem těla berušky odřízneme. Dáme do chladu ztuhnout. Mezitím si rozpustíme čokoládu. Berušku vyjmeme z chladu, natřeme její hlavičku čokoládou. Rozpustíme bílou čokoládu a vytvoříme bělma očí, vložíme do nich čokoládová kolečka. Navlhčením čokoládových koleček přilepíme na tělo berušky čokoládové tečky. Osadíme tykadélka.

Červený marcipán přeložíme na dort, jemně...

17. 

marcipánová hmota barevná

Pokud máme jiný barevný marcipán můžeme z něj vykrájet různé přírodní motivy - květiny apod., kterými ozdobíme tělo berušky po obvodu. Dort před podáváním necháme několik hodin ztuhnout v chladu.

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit