Domácí tortilly se špenátovo-kuřecí náplní
Jednoduchý a přitom chutný recept, na pšeničné placky s kuřecím masem a dresinkem.
recept,fotorecept,kuřecí prsa,špenátové listy čerstvé,Kuřecí maso,,Sezónní recepty
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 140 | gramů | |
jogurt bílý | 100 | mililitrů | |
kuřecí prsa | 350 | gramů | |
mouka polohrubá | 250 | gramů | |
olej olivový | 6 | polévkových lžic | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
voda | 120 | mililitrů | |
česnek | - | ||
špenátové listy čerstvé | 750 | gramů |
Recept
1. Těsto na tortilly
mouka polohrubá 250 gramů • olej olivový 5 polévkových lžic • voda 120 mililitrů • sůl 2 čajové lžičky
Domácí tortilly připravíme smícháním mouky, horké vody, oleje a soli. Vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odpočinout. Těsto rozdělíme na menší části, z nichž vyválíme placky.
2.
Placky opečeme z obou stran na suché rozpálené pánvi.
3.
kuřecí prsa 350 gramů • olej olivový 1 polévková lžíce • cibule 140 gramů
V pánvičce na oleji orestujeme na kousky nakrájené kuřecí maso (maso můžeme před restováním naložit do libovolné marinády) s cibulkou.
4.
špenátové listy čerstvé 750 gramů
Když se maso zatáhne, přidáme listy čerstvého špenátu, 5 minut podusíme.
5.
jogurt bílý 100 mililitrů • česnek
Z pánve odstraníme přebytečnou vodu, kterou špenát pustil, směsí naplníme tortillu, polijeme jogurtovým dresinkem. Placku rukama zatočíme do tvaru válce.
Dobrou chuť!