RECEPTY

Domácí jogurt

Domácí jogurt

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Příprava domácího jogurtu, který je mnohem chutnější a levnější než jeho bratři z obchodů.

recept,fotorecept,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,jogurt bílý,Racio snídaně,Bezlepkové

Racio snídaně

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

jogurt bílý

3

31

polévkové lžíce

kcal

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%

1

640

litr

kcal

 

Recept

1. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 litr

Mléko nalijeme do hrnce a zahřejeme ho na teplotu 82-85 °C.

Mléko nalijeme do hrnce a zahřejeme ho na...

2. 

Ohřáté mléko přelijeme do čisté plastové nádoby, kterou jsme předtím vypláchli dokonale vroucí vodou, je dobře uzavíratelná a vhodná na uskladnění potravin. Můžeme ho nalít i do skleněné nebo porcelánové sklenice, na kterou máme vhodné, ne kovové víčko. Mléko zchladíme na teplotu 48-50 ° C.

Ohřáté mléko přelijeme do čisté plastové...

3. 

jogurt bílý 3 polévkové lžíce

Do mléka vychlazeného na požadovanou teplotu zamícháme 3 polévkové lžíce bílého jogurtu s živými mikroorganismy. Na výrobu prvního jogurtu si pořídíme kvalitní bílý jogurt. Při výrobě dalších dávek si z vyrobeného necháme vždy 3 polévkové lžíce, které použijeme na založení dalšího jogurtu. Po určité době je zase dobré založit jogurt jako na začátku.Mléko s jogurtem promícháme, nádobu uzavřeme.

Do mléka vychlazeného na požadovanou teplotu...

4. 

Do přenosné ledničky (chladícího plastového boxu, kempinkové chladničky) vložíme silnější deku. Do deky položíme nádobu se založeným jogurtem. Box uzavřeme. Tvorba jogurtu proběhne za 5 hodin.

Do přenosné ledničky (chladícího plastového...

5. 

Po této době nádobu s hotovým jogurtem vyndáme, a přeložíme do kuchyňské ledničky. Takto připravený jogurt můžeme konzumovat 5-7 dní.

Po této době nádobu s hotovým jogurtem...

6. 

Jogurt můžeme podávat s ovocným džemem, který do jogurtu jednoduše vložíme, případně zamícháme. Můžeme do něj přidat ovesné vločky i čerstvé ovoce. Z čistého také připravujeme jogurtové dresinky s příchutěmi, nebo ho používáme do smetanových polévek místo smetany.

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit