Domácí francouzský krémeš
24 kusů vynikajích francouzských krémešů z naší kuchyně.
recept,fotorecept,těsto lístkové,čokoláda na vaření,smetana sladká na vaření,šlehačka,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 100 | gramů | |
cukr vanilkový | 40 | gramů | |
mléko | 1000 | mililitrů | |
smetana sladká na vaření | 2 | polévkové lžíce | |
těsto lístkové | 500 | gramů | |
vaječný bílek | 6 | ||
vaječný žloutek | 6 | ||
čokoláda na vaření | 200 | gramů | |
škrob kukuřičný | 100 | gramů | |
šlehačka | - |
Recept
1.
těsto lístkové 500 gramů
Listové těsto rozválíme na tenko tak, aby nám z jednoho balíčku vyšlo na 2 větší plechy. Těsto položíme na plech, propícháme ho vidličkou a v předem rozehřáté troubě upečeme.
2.
mléko 800 mililitrů • cukr krystalový 100 gramů • cukr vanilkový 40 gramů • vaječný žloutek 6 ks • mléko 200 mililitrů • škrob kukuřičný 100 gramů
Do mléka přidáme cukr, vanilkový cukr a uvedeme ho do varu. Vlijeme žloutky a v mléce rozmíchaný kukuřičný škrob - maizenu. Uvaříme hustý krém.
3.
vaječný bílek 6 ks
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Přidáme ho do hotového pudinkového krému a zlehka do pěny zamícháme.
4.
Krém rovnoměrně rozetřeme na jedno upečené listové těsto.
5.
čokoláda na vaření 200 gramů • smetana sladká na vaření 2 polévkové lžíce
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, do které přidáme sladkou smetanu na vaření. Do hladka ji utřeme a rovnoměrně rozetřeme po druhém upečeném listovém těstě.
6.
Když začne čokoláda na těstě trochu tuhnout nakrájíme těsto na stejné čtverce.
7.
Pokrájené čtverce poklademe na těsto, na kterém máme utřený krém. Takto připravené krémeše necháme v chladu ztuhnout. Po ztuhnutí, nejlépe druhý den po upečení, rozkrájíme v naznačených liniích ztuhlý krém a spodní těsto.
8.
Servírujeme bez šlehačky, nebo se šlehačkou tak, že každý vršek krémeše - vrchní těsto s čokoládou nadzvedneme a nastříkáme na krém šlehačku, nazpět přiklopíme.
Dobrou chuť!