RECEPTY

Domácí francouzský krémeš

Domácí francouzský krémeš

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

24 kusů vynikajích francouzských krémešů z naší kuchyně.

recept,fotorecept,těsto lístkové,čokoláda na vaření,smetana sladká na vaření,šlehačka,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový100gramů
cukr vanilkový40gramů
mléko1000mililitrů
smetana sladká na vaření2polévkové lžíce
těsto lístkové500gramů
vaječný bílek6
vaječný žloutek6
čokoláda na vaření200gramů
škrob kukuřičný100gramů
šlehačka-

 

Recept

1. 

těsto lístkové 500 gramů

Listové těsto rozválíme na tenko tak, aby nám z jednoho balíčku vyšlo na 2 větší plechy. Těsto položíme na plech, propícháme ho vidličkou a v předem rozehřáté troubě upečeme.

Listové těsto rozválíme na tenko tak, aby nám...

2. 

mléko 800 mililitrů  cukr krystalový 100 gramů  cukr vanilkový 40 gramů  vaječný žloutek 6 ks  mléko 200 mililitrů  škrob kukuřičný 100 gramů

Do mléka přidáme cukr, vanilkový cukr a uvedeme ho do varu. Vlijeme žloutky a v mléce rozmíchaný kukuřičný škrob - maizenu. Uvaříme hustý krém.

Do mléka přidáme cukr, vanilkový cukr a...

3. 

vaječný bílek 6 ks

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Přidáme ho do hotového pudinkového krému a zlehka do pěny zamícháme.

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Přidáme ho do...

4. 

Krém rovnoměrně rozetřeme na jedno upečené listové těsto.

Krém rovnoměrně rozetřeme na jedno upečené...

5. 

čokoláda na vaření 200 gramů  smetana sladká na vaření 2 polévkové lžíce

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, do které přidáme sladkou smetanu na vaření. Do hladka ji utřeme a rovnoměrně rozetřeme po druhém upečeném listovém těstě.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, do které...

6. 

Když začne čokoláda na těstě trochu tuhnout nakrájíme těsto na stejné čtverce.

Když začne čokoláda na těstě trochu tuhnout...

7. 

Pokrájené čtverce poklademe na těsto, na kterém máme utřený krém. Takto připravené krémeše necháme v chladu ztuhnout. Po ztuhnutí, nejlépe druhý den po upečení, rozkrájíme v naznačených liniích ztuhlý krém a spodní těsto.

Pokrájené čtverce poklademe na těsto, na...

8. 

šlehačka

Servírujeme bez šlehačky, nebo se šlehačkou tak, že každý vršek krémeše - vrchní těsto s čokoládou nadzvedneme a nastříkáme na krém šlehačku, nazpět přiklopíme.

Servírujeme bez šlehačky, nebo se šlehačkou...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit