Domácí francouzský cibulový koláč
Lahodný francouzský cibulový koláč.
recept,fotorecept,cibule,slanina uzená,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Slané koláče,Recepty francouzské kuchyně
Slané koláče
Recepty francouzské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cibule | 700 | gramů | |
droždí čerstvé | 21 | gramů | |
kmín drcený | - | ||
mléko | 180 | mililitrů | |
mouka hladká | 400 | gramů | |
máslo | 80 | gramů | |
olej olivový | 1 | polévková lžíce | |
slanina uzená | 150 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 150 | mililitrů | |
sůl | 0 | ||
vejce slepičí | 3 | kusy |
Recept
1. Příprava těsta
mouka hladká 400 gramů • vejce slepičí 1 kus • máslo 80 gramů • mléko 180 mililitrů • droždí čerstvé 21 gramů • sůl
Půl kostky droždí necháme vzejít kvásek ve vlažném mléce, přilijeme ho do mouky s vejcem a máslem. Těsto osolíme a vypracujeme. Přikryté necháme hodinu kynout.
2.
Těsto vypracujeme na pomoučeném vále, vyválíme a vložíme do vymazané formy. Okraje těsta vytáhneme po stranách formy.
3. Cibulovo-slaninová směs
cibule 700 gramů • slanina uzená 150 gramů • olej olivový 1 polévková lžíce
Cibuli nakrájíme na tenká půl kolečka. Chvíli restujeme na pánvi s olejem. Do cibule přidáme na kousky nakrájenou slaninu. Spolu restujeme, dokud není cibule sklovitá. Směs necháme vychladnout.
4. Pečeme
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 150 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy • sůl • kmín drcený
Utřeme smetanu s vejci, osolíme a opepříme špetkou kmínu. Do smetany přidáme vychlazenou směs z pánve. Masu rovnoměrně rozetřeme na těsto, vložíme do trouby. Pečeme na 200 °C přibližně 35 minut.
Dobrou chuť!