Domácí čokoládový pudink
Připravte si královsky poctivý čokoládový pudink z poctivé čokolády. Bude trochu dražší než z prášku, ale ten zážitek stojí za to.
recept,fotorecept,čokoláda 70%,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,Dezerty v sklenici
Dezerty v sklenici
Kategorie
Dezerty v sklenici ›
Ingredience
Ingredience
cukr třtinový | 20 | gramů | |
cukr vanilkový | 20 | gramů | |
mandlový likér - Amaretto | 0.2 | mililitru | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 500 | mililitrů | |
mouka hladká | 50 | gramů | |
čokoláda 70% | 100 | gramů |
Recept
2.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 500 mililitrů • cukr vanilkový 20 gramů • cukr třtinový 20 gramů • mouka hladká 50 gramů
Do menšího hrnce nalijeme mléko a zašleháme postupně mouku. Přidáme cukr a spolu vaříme za stálého míchání,
3.
Když pudink zhoustne, vyměníme si metličku za vařečku.
4.
mandlový likér - Amaretto 0.2 mililitru
Přisypeme připravenou čokoládu a mícháme, dokud celá neroztaje. Pokud pudink nebudou jíst děti, přidejte trochu mandlového likéru.
5.
Hotový pudink nalijeme do misek nebo šálků.
Dobrou chuť!