Demikát s bramborami
Výborná brynzová polévka pro celou rodinu.
recept,fotorecept,brambory,brynza,Zeleninové polévky
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 300 | gramů | |
brynza | 250 | gramů | |
chlebové krutony | - | ||
cibule | 100 | gramů | |
kmín drcený | ½ | čajové lžičky | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
smetana sladká na vaření | 100 | mililitrů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 1 | litr |
Recept
1. Vaření bramborovo-cibulového základu
brambory 300 gramů • cibule 100 gramů • voda 1 litr • sůl 1 čajová lžička • kmín drcený ½ čajové lžičky • paprika červená mletá 1 čajová lžička
Brambory a cibuli očistíme. Brambory nakrájíme na menší kostky, cibuli najemno, vložíme do hrnce a přilijeme vodu. Přidáme sůl, kmín, papriku a vaříme do změknutí brambor.
2. Příprava krutonů
Chléb nebo pečivo nakrájíme na malé kostičky a nasucho, případně na troše másla opečeme na pánvi.
3. Hlavní složka demikátu
brynza 250 gramů • smetana sladká na vaření 100 mililitrů
Brynzu rozmícháme se smetanou, přidáme 1 - 2 naběračky vývaru ze základu polévky a znovu promícháme. Vzniklou tekutou brynzu vlijeme do do hrnce k bramborovo-cibulovému základu. Necháme přijít k varu a hned odstavíme.
4. Servírujeme
Podáváme s opečenými kousky chleba nebo pečiva. Podle chuti můžeme přidat i nasekanou petrželku.
Dobrou chuť!