RECEPTY

Demikát s bramborami

Demikát s bramborami

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Výborná brynzová polévka pro celou rodinu.

recept,fotorecept,brambory,brynza,Zeleninové polévky

Zeleninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory300gramů
brynza250gramů
chlebové krutony-
cibule100gramů
kmín drcený½čajové lžičky
paprika červená mletá1čajová lžička
smetana sladká na vaření100mililitrů
sůl1čajová lžička
voda1litr

 

Recept

1. Vaření bramborovo-cibulového základu

brambory 300 gramů  cibule 100 gramů  voda 1 litr  sůl 1 čajová lžička  kmín drcený ½ čajové lžičky  paprika červená mletá 1 čajová lžička

Brambory a cibuli očistíme. Brambory nakrájíme na menší kostky, cibuli najemno, vložíme do hrnce a přilijeme vodu. Přidáme sůl, kmín, papriku a vaříme do změknutí brambor.

Brambory a cibuli očistíme. Brambory nakrájíme...

2. Příprava krutonů

chlebové krutony

Chléb nebo pečivo nakrájíme na malé kostičky a nasucho, případně na troše másla opečeme na pánvi.

Chléb nebo pečivo nakrájíme na malé kostičky...

3. Hlavní složka demikátu

brynza 250 gramů  smetana sladká na vaření 100 mililitrů

Brynzu rozmícháme se smetanou, přidáme 1 - 2 naběračky vývaru ze základu polévky a znovu promícháme. Vzniklou tekutou brynzu vlijeme do do hrnce k bramborovo-cibulovému základu. Necháme přijít k varu a hned odstavíme.

Brynzu rozmícháme se smetanou, přidáme 1 - 2...

4. Servírujeme

Podáváme s opečenými kousky chleba nebo pečiva. Podle chuti můžeme přidat i nasekanou petrželku.

Podáváme s opečenými kousky chleba nebo...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit