Datlové muffiny

Chutné muffiny bez cukru.
recept,fotorecept,datle,máslo,mouka polohrubá,Muffiny,
Muffiny
Kategorie
Muffiny ›Ingredience
Ingredience
bílá čokoláda | 0 ?? | kcal | |
datle | 160 452 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 12 9 | gramů kcal | |
mouka hladká špaldová T630 | 60 54 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 100 356 | gramů kcal | |
máslo | 100 734 | gramů kcal | |
semínka slunečnicová | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
voda | 100 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
datle 160 gramů • voda 100 mililitrů • máslo 100 gramů
Datle odpeckujeme a zalejeme vodou. Necháme 15 minut odstát. Rozpustíme máslo a necháme vychladnout.

2.
Po uplynutí uvedené doby datle rozmixujeme na kaši.

3.
Přimixujeme máslo ...


5.
mouka polohrubá 100 gramů • mouka hladká špaldová T630 60 gramů • kypřicí prášek do pečiva 12 gramů
Tekutou směs vylejeme do mísy, přisypeme obě mouky a kypřící prášek. Dobře vyšleháme.

6.
Pomocí naběračky na zmrzlinu těsto rozdělíme do papírových košíčků na muffiny vložených do muffinové formy.

7.
Pomocí druhé strany lžičky vytvoříme na povrchu muffiů rýhy ...


9.
Pečeme 15 minut v rozehřáté troubě na 185 °C.


11.
Můžeme podávat.

Dobrou chuť!