Cuketový prívarok s tofu
Podle tohoto receptu si připravíte jemný a lahodný prívarok s koprem a smetanou. Na vrch si můžete dát vajíčko nebo tofu.
recept,fotorecept,cuketa,kopr,smetana kyselá (14-18% tuku),tofu bílé,Omáčky a prívarky
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 1 | kus | |
cuketa | 1.2 | kilogram | |
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
kopr | 2 | polévkové lžíce | |
mouka hladká | 1 | polévková lžíce | |
ocet | 1 | polévková lžíce | |
olej řepkový | 3 | polévkové lžíce | |
omáčka ústřičná | 1 | polévková lžíce | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
semínka sezamová | 1 | čajová lžička | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
tofu bílé | 200 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 200 | mililitrů |
Recept
1.
olej řepkový 3 polévkové lžíce • cuketa 1.2 kilogram • voda 200 mililitrů • kopr 2 polévkové lžíce • bobkový list 1 kus • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • sůl ½ čajové lžičky
Cuketu nastrouháme najemno a osmahneme na oleji. Zalijeme trochou vody, dochutíme nasekaným koprem, kořením a necháme pomalu vařit doměkka.
2.
smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů • vejce slepičí 1 kus • mouka hladká 1 polévková lžíce • cukr krystalový 1 polévková lžíce • ocet 1 polévková lžíce
Smetanu, vajíčko a mouku spojíme šleháním metličkou. Postupně tuto směs vmícháme do prívarku. Chvíli povaříme a podle chuti přidáme cukr a ocet.
3.
tofu bílé 200 gramů • omáčka ústřičná 1 polévková lžíce • semínka sezamová 1 čajová lžička
Tofu nakrájíme na kousky a mírně smažíme na oleji z obou stran. Ochutíme ústřicovou omáčkou a sezamem.
Dobrou chuť!