Cuketovo-bramborové placky
Chutné lehké placky s obsahem vyššího podílu vlákniny díky přidaným ovesným vločkám. Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem a tatarskou omáčkou.
recept,fotorecept,cuketa,brambory,vločky ovesné,Bezmasá jídla,Sezónní recepty,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | ½ | kilogram | |
cuketa | ½ | kilogram | |
kmín drcený | ½ | čajové lžičky | |
majoránka | 1 | čajová lžička | |
mouka polohrubá | 50 | gramů | |
olej slunečnicový | - | ||
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
vločky ovesné | 80 | gramů | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept
2. Brambory
brambory ½ kilogram • sůl 1 čajová lžička
Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme je do cukety. Posolíme a promícháme.
3.
vejce slepičí 2 kusy • majoránka 1 čajová lžička • kmín drcený ½ čajové lžičky • česnek 3 stroužky • mouka polohrubá 50 gramů • vločky ovesné 80 gramů
Přidáme vejce, prolisovaný očištěný česnek, koření, polohrubou mouku a ovesné vločky. Směs dobře rozmícháme. Pokud nám cuketa a brambory pustily více vody můžeme přidat ještě trochu ovesných vloček, aby byla směs přiměřeně hustá.
5.
Na pánvi rozehřejeme olej a placky smažíme dozlatova. Upečené je vybíráme tak, aby nám olej z nich okapal zpět do pánve a klademe je do nádoby vystalné papírovou kuchyňskou utěrkou, aby se odstranil přebytečný tuk.
Dobrou chuť!