Čokoládovo-švestkové suflé
Lehký a lahodný zákusek, ideální na závěr romantické večeře.
recept,fotorecept,švestky sušené,čokoláda 85%,Koláče,Recepty francouzské kuchyně,Bezlepkové
Koláče
Recepty francouzské kuchyně
Ingredience
Ingredience
brandy | ½ | decilitru | |
cukr moučkový | 50 | gramů | |
máslo | 50 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 100 | mililitrů | |
vaječný bílek | 2 | kusy | |
vaječný žloutek | 2 | kusy | |
voda | 1 | decilitr | |
čokoláda 85% | 100 | gramů | |
švestky sušené | 250 | gramů |
Recept
1.
švestky sušené 250 gramů • brandy ½ decilitru • voda 1 decilitr
Švestky rozvaříme doměkka s trochou vody. Vodu postupně doléváme, tak aby směs nebyla příliš řídká. Nakonec během chladnutí přidáme brandy.
2.
čokoláda 85% 100 gramů • máslo 50 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů • cukr moučkový 50 gramů • vaječný žloutek 2 kusy
Čokoládu rozpustíme s máslem, smetanou a cukrem na páře. Během chladnutí přimícháme žloutky.
3.
vaječný bílek 2 kusy
Vychladlý švestkový a čokoládový základ smícháme a na konec jemně vpracujeme sníh z vyšlehaných vaječných bílků.
4.
Těsto vylijeme do vymaštěných forem a pečeme cca 20 minut při teplotě 190 °C.
Dobrou chuť!