Čokoládovo-oříšková srdíčka
Křupavá slaďoučká srdíčka z listového těsta.
recept,fotorecept,těsto lístkové,krém oříškově-kakaový,Koláče,Valentýnské
Koláče
Ingredience
Ingredience
krém oříškově-kakaový | 150 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
ořechy vlašské | - | ||
těsto lístkové | 400 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
čokoláda na vaření | 50 | gramů |
Recept
1.
těsto lístkové 400 gramů • mouka hladká • krém oříškově-kakaový 150 gramů • čokoláda na vaření 50 gramů
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát 45 x 35 cm. Do misky vložíme oříškovo-kakaový krém a přilijeme k němu rozpuštěnou čokoládu. Promícháme ...
2.
... a natřeme na plát těsta.
3.
vejce slepičí 1 kus
Těsto stočíme do rolády - jednu stranu do středu, druhou stranu do středu. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a středy spojíme.
4.
Dvojroládu nakrájíme na stejné asi 1,5 cm dílky. Dílky ukládáme na plech vyložený papírem na pečení. Zatáhnutím za spodní část vytvoříme srdíčko a prsty jemně koláček rozmáčkneme.
5.
Povrch posypeme sekanými ořechy a dáme upéct do vyhřáté trouby na 250 °C. Pečeme 12-15 minut na nejvyšší příčce v troubě.
Dobrou chuť!