Čočkový prívarok

Recept na výborný krémový prívarok z čočky s bramborami a volským okem.
recept,fotorecept,čočka,brambory,mléko,Omáčky a prívarky
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 2 ?? | kusy kcal | |
brambory | 250 230 | gramů kcal | |
koření nové | 1 ?? | kus kcal | |
mléko | 500 240 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 80 278 | gramů kcal | |
ocet | 2 13 | polévkové lžíce kcal | |
olej slunečnicový | 80 720 | mililitrů kcal | |
paprika červená mletá | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
pepř černý mletý | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
petrželová nať | 0 ?? | kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 700 0 | mililitrů kcal | |
česnek | 1 6 | stroužek kcal | |
čočka | 170 567 | gramů kcal |
Recept
2.
brambory 250 gramů • sůl 1 čajová lžička • bobkový list 2 kusy • koření nové 1 kus • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • česnek 1 stroužek
Pak k ní přidáme sůl, očištěné, na kostičky nakrájené brambory, bobkový list, nové koření, pepř a česnek.

3.
olej slunečnicový 80 mililitrů • mouka hladká 80 gramů • paprika červená mletá ½ čajové lžičky • voda 200 mililitrů • mléko 500 mililitrů
Na horkém oleji opražíme mouku, přidáme mletou červenou papriku a jíšku zalijeme studenou vodou a mlékem.

4.
ocet 2 polévkové lžíce • petrželová nať
Jíšku dobře rozmícháme, aby nevznikly hrudky a vlijeme k čočce. Chvíli ještě povaříme. Prívarok dochutíme trochou octa podle chuti a ozdobíme nasekanou petrželkou. Podáváme s volským okem nebo párky.

Dobrou chuť!